Bitcoin breekt uit om $ 11.900 weerstand te bereiken

BTC nadert weerstand tussen $ 11.900 en $ 12.070.

Bitcoin is uitgebroken uit een dalende weerstandslijn op korte termijn.

De prijs nadert de top van de vijfde subgolf

Wil meer weten? Word lid van onze Telegram Group en ontvang handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

The Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties die standaarden voor transparantie opstellen.

Op 19 oktober zette de Bitcoin (BTC) -prijs een opwaartse beweging in gang en brak uiteindelijk uit de consolidatiefase die de hele week daarvoor had geduurd.

Op het moment van pers naderde BTC het hoogste punt van 3 september van $ 11.940.

Bitcoin breekt uit

Bitcoin System had ongeveer een week moeite om boven het 0,786 Fib-niveau van de vorige daling van $ 11.588 te komen. Op 19 oktober creëerde de prijs uiteindelijk een bullish engulfing candlestick en bereikte een hoogste punt van $ 11.840.

Er is geen bearish divergentie en de MACD neemt ook niet af, dus de opwaartse beweging zal naar verwachting doorzetten. Het dichtstbijzijnde weerstandsgebied is te vinden op het hoogste punt van 3 september van $ 12.067, terwijl het dichtstbijzijnde ondersteuningsgebied $ 11.200 is.

De Bitcoin-prijs is ook uitgebroken uit een dalende weerstandslijn die bestond sinds 12 oktober. Desondanks begint de 6-hour chart de eerste tekenen van zwakte te vertonen in de vorm van een bearish divergentie in zowel de RSI als de MACD, hoewel de kwetsbaarheid in de laatste meer uitgesproken is.

De twee-uur chart geeft een zeer vergelijkbare lezing, hoewel de bearish divergentie niet wordt bevestigd.

Verder is er een kleine flip van weerstand / ondersteuning van $ 11.700. Zolang de prijs boven dit niveau handelt, zal deze naar verwachting blijven stijgen.

In de Bitcoin-analyse van BeInCrypto van 19 oktober verklaarden we dat:

„Het is mogelijk dat de prijs al golf 4 heeft voltooid en nu is begonnen met golf 5, die naar verwachting zal eindigen tussen $ 11.930 – $ 12.030, een doel dat is gevonden met behulp van de Fib-lengtes van golven 1-3 en golf 1.“

De prijs is nu inderdaad begonnen met golf 5, die hetzelfde doel heeft als voorheen. BTC heeft mogelijk subgolven 1-3 voltooid (hieronder in groen weergegeven), maar moet 4-5 nog voltooien. Het is nog niet duidelijk of wave 5 wordt verlengd.