Bitcoin’s (BTC) Vernieuwde dominantie zet een deuk op Altseason

In het kort:

  • Wat leek op een zeker altseason, is vertraagd door Bitcoin die langs 11.000 dollar pompt.
  • De dominantie van Bitcoin in de crypto-markten heeft een enorme opleving gekend.
  • BTC’s duwtje boven de $11K heeft de show gestolen omdat het wijst op een Bitcoin-stierenmarkt.

Bitcoin (BTC) heeft een geweldige rit achter de rug die veel crypto-handelaren op het verkeerde been heeft gezet. De King of Crypto leek het moeilijk te hebben om $10.000 te breken, alleen voor BTC om met gemak langs deze psychologische prijsbarrière te zoomen. Bitcoin’s reis naar boven stopte daar niet bij toen BTC verder ging met zijn opwaartse traject, bulldozend langs $11.000 om een lokale top van $11.400 te ervaren.

Bitcoin handelt nu tegen $10.888 – Binance rate – met veel cryptenthousiastelingen en prominente persoonlijkheden, wat erop wijst dat we ons in het midden van een volwaardige Bull-markt bevinden. Hieronder is een Tweet van de CEO van Bitmex, Arthur Hayes, die dit feit aantoont.

Bitcoin’s vernieuwde dominantie zet een deuk op Altseason

Bovendien heeft de push van Bitcoin van $9.100 niveaus naar $11.400 in een periode van zeven dagen ook een opleving van de dominantie van Bitcoin in de crypto-markten veroorzaakt. Voor de enorme push van Bitcoin Trader boven de $10.000, was de dominantie van BTC in een staart-spin tot sub 60% niveaus.

Sindsdien is het echter moeilijk gestegen tot ongeveer 64%, wat aangeeft dat de focus van de cryptohandel weer is verschoven naar Bitcoin. Hieronder staat de Bitcoin-dominantiegrafiek die dit feit aantoont.

Om dit effect op prominente altcoins verder aan te tonen, vinden we dat toen Bitcoin voorbij $11.000 zoomde, Ethereum rond het $320-weerstandsgebied handelde en kortstondig was gedaald tot $310 niveaus toen Bitcoin pompte. Op dezelfde manier viel Chainlink (LINK), dat zich in een duidelijke downtrend bevond, onder $7 tot een lokaal dieptepunt van $6,44 toen Bitcoin ons in de crypto-markten verraste.

Conclusie

In de afgelopen week heeft Bitcoin meer dan 2.000 dollar geduwd van 9.100 naar 11.400 dollar. Door deze stap heeft Bitcoin alle verliezen als gevolg van de Coronavirus-crash van medio maart gewist. De opwindende duw van Bitcoin heeft echter een deuk in het hoogseizoen veroorzaakt door het vergroten van de dominantie van BTC in de crypto-markten.

Daarom kan een hernieuwde interesse in de crypto-markt voor Bitcoin ertoe leiden dat verschillende altcoins hun opwaartse trajecten pauzeren en mogelijkerwijs een terugval of zijwaartse beweging ervaren.

Zoals bij alle analyses van Bitcoin en altcoins, wordt handelaren en investeerders geadviseerd om adequate stopverliezen en een lage hefboomwerking te gebruiken om het handelskapitaal te beschermen.