BTC sjunker under $ 10 000 när handlare ser ‚CME gap‘

Bitcoin har kraschat under 10 000 dollar för första gången på sju veckor.

En aggressiv försäljningsvecka har gjort att priset Bitcoin ( BTC ) sjunker under 10 000 dollar för första gången sedan slutet av juli, vilket utlöste rädsla på marknaderna

Efter att ha lagt upp en lokal topp på cirka 12 500 dollar den 17 augusti, konsoliderade BTC mellan 11 250 dollar och 12 100 $. De senaste tre dagarna har dock säljare avvisat 12 000 dollar och tagit över marknaden. För ungefär fyra timmar sedan bytte Bitcoin Code kort händer för 9 990 dollar efter sju veckors prisåtgärder över 10 000 dollar.

Trots att köpare snabbt pressar tillbaka priserna till fem siffror, förväntar sig många handlare att priserna kommer att sjunka ytterligare för att märka den senaste „CME-klyftan“ till 9 700 dollar.

Den sagolika CME-klyftan inträffar när marknaderna gör en aggressiv rörelse utanför de öppettider som Chicago Mercantile Exchange: s Bitcoin-terminsmarknader handlar, vilket resulterar i ett prisgap i diagrammen – med den senaste klyftan som uppträder efter Bitcoins plötsliga höjning ovan $ 10 000 i mitten av augusti.

Gapet „fylls“ sedan om diagrammen går om för att testa det prisområde som saknas i CME: s diagram, vilket ger förutsägelser om att marknaderna är avsedda att testa om $ 9 700-zonen

Men inte alla är övertygade om att CME-klyftan ligger bakom den senaste kryptokraschen, med vissa analytiker som tillskriver fallet till hög korrelation mellan Bitcoin och de äldre marknaderna – med tekniksektorn som ledde en 4% -krasch i S&P 500 tidigare idag:

Andra spekulerar att Ethereum s ( ETH ) öga vattning gas avgifter har dykt det defi bubbla, vilket resulterar i retracement. BTC och ETH har båda fallit 20% under ungefär tre dagar. Crypto Fear and Gired Index är för närvarande vid 40 (Fear), en kraftig nedgång från gårdagens siffra 79 (Extreme girighet).