Wrapped ETH kommer til Tezos når det tar på Ethereum DeFi Market

StableTech har brakt innpakket ETH-tokens til Tezos blockchain i et forsøk på å vinne over DeFi-brukere som er syke av høye avgifter på Ethereum.

  • StableTech, en Tezos-utviklingsgruppe, lanserte innpakket Ethereum-tokens denne uken, slik at verdien av ETH kunne overføres til Tezos blockchain.
  • Tezos retter seg mot DeFi-brukere frustrert over høye avgifter og langsomme transaksjoner på Ethereum-nettverket.
  • StableTech hevet frøfinansiering i oktober for å øke DeFi-utviklingen og vinne over brukere før Ethereum 2.0 er fullt funksjonell.

Innpakket tokens har allerede gitt millioner av verdi til Ethereum blockchain

Nå prøver Tezos en lignende strategi, og debuterer innpakket Ethereum på Tezos blockchain for å komme inn på DeFi-handlingen.

ETHtz-tokens ble live på Tezos-nettstedet 12. desember, slik at brukere av Tezos kunne handle med innfødte tokens knyttet til prisen på ETH, ifølge et innlegg fra Wealthchain-sjef Kevin Mehrabi. Wealthchain er en av virksomhetene som utgjør StableTech, en gruppe utviklere som er dedikert til å fremme DeFi på Tezos blockchain.

Med lommebøker, blokkutforskere og utvekslinger som allerede er i gang, er tilsetningen av ETHtz den siste innsatsen fra Tezos for å trekke DeFi-aktivitet bort fra Ethereum-nettverket og på sin egen blockchain som et lavere gebyralternativ.

DeFi, en forkortelse for desentralisert finansiering, representerer en gruppe blockchain-baserte applikasjoner som replikerer eller forbedrer funksjonene til tradisjonelle finansinstitusjoner, uten behov for en sentralisert tredjepart som en bank eller megler. I stedet bruker de automatiserte kodeblokker, kjent som smarte kontrakter, i et blockchain-nettverk for å legge til rette for finansielle funksjoner som utstedelse av lån, aktivbytter og rentebetalinger.

DeFi populariserte også konseptet med „pakket tokens“ med produkter som Wrapped Bitcoin og renBTC. Innpakket tokens låser digitale eiendeler som Bitcoin Profit i en depotkonto eller smart kontraktprotokoll i bytte for å produsere en 1: 1-erstatning av tokenet på en alternativ blockchain, som Ethereum eller Tezos.

Siden juni 2020 har „total value locked“ (TVL) i DeFi-protokoller økt fra bare 1 milliard dollar til mer enn 16 milliarder dollar, ifølge DeFi-dataaggregat DeFi Pulse. TVL måler verdien av digitale eiendeler som er bidratt som sikkerhet og likviditet i hele DeFi-økosystemet, og er et vanlig brukt mål på den totale størrelsen på den spirende industrien.

Det meste av industrien er bygget oppå Ethereum

Men ETHtz-kunngjøringen bemerker at transaksjonsgebyrene på Ethereum har økt kraftig når mange brukere prøver å bruke nettverket samtidig, spiser fortjeneste og får noen transaksjoner til å ta mye lenger tid enn normalt – eller til og med mislykkes. “En transaksjon på Tezos koster nå ikke engang 1% kostnaden for en lignende transaksjon på Ethereum,” ifølge utgivelsen.

„Det markerer begynnelsen på et havskifte for DeFi,“ sa Wealthchain (en StableTech-bidragsyter) konsernsjef Kevin Mehrabi til Decrypt. „Det er en løsning for Etheruem-innehavere å kunne handle ETH uten å tømme det for opprørende gassavgifter. Det viser også at vi er med på å vinne det. „

Kombinert med introduksjonen av innpakket ETH-tokens, kan Tezos være en av en håndfull Ethereum-konkurrenter for å fange en del av DeFi-markedet, selv om det bare er en sikkerhetskopi når Ethereum-transaksjonsgebyrer er forhøyet.

DeFi on Tezos mottok støtte i oktober gjennom en frøinvestering fra VC-firmaet Draper Goren Holm. Tidligere i mai 2020 ga StableTech ut USDtz, en USD-festet stablecoin bygget for Tezos-nettverket som la grunnlaget for veksten av DeFi i Tezos-økosystemet. Tezos bruker allerede en smak av bevis på innsats for behandling av blockchain-transaksjoner, slik at transaksjonskapasiteten mer enn det dobbelte av de omtrent 15 transaksjonene per sekund Ethereum for øyeblikket kan håndtere.